Sriracha Tuzlu Yulaf Lapası
- 10 dakika
- 2 kişilik
1. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve taze soğanları yumuşayana kadar kavurun, sonra kenara alın.
2. Yulaf, bezelye ve sütü veya suyu orta-düşük ateşte bir tencereye koyun. Ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
3. Ayrı bir tavada yumurtanızı kızartın.
4. Yulaf lapanız en sevdiğiniz kıvama geldiğinde, taze soğanları ekleyin ve tadına bakmak için tuz ve karabiber ekleyin.
5. Kızarmış yumurtanızı, bir tutam kişniş yaprağı ve tabii ki iyi bir Sriracha çiselemesi ile süsleyin. Gösterildiği gibi çapraz bir desen veya belki bir girdap veya hatta birkaç nokta için gidebilirsiniz.
Malzemeler
Bir parça tereyağı
1 taze soğan
30 gr yulaf lapası
200 ml süt veya su
1 büyük yumurta
Bir avuç donmuş bezelye
Bir avuç kişniş yaprağı
Paylaş: