Sriracha ve Ballı Tavuk
- 240 dakika
- 4 kişilik
Çin yemeği hayranı mısınız? Yoksa baharatınızı tatlı bir tarafıyla mı seviyorsunuz? Ne olursa olsun, bu tarifi seveceksiniz.
1. Flying Goose Original Sriracha, tavuk suyu, bal, soya sosu, sirke, sarımsak, öğütülmüş zencefil ve karabiberi birlikte çırpın.
2. Sosu yavaş bir pişiriciye, ardından tavuğu dökün ve iyice karıştırın. Örtün ve düşük ayarda 3 saat pişirin.
3. Tavuğu yavaş ocaktan alın ve bir kenara koyun. Mısır ununu iyice birleşene ve topak kalmayana kadar sosun içine çırpın.
4. Tavuğu büyük parçalar halinde kesin ve tekrar yavaş pişiriciye atın.
5. Örtün ve yüksek ayarda bir saat daha pişirin.
6. Basmati pirinci veya kinoa ile servis yapın. Ve muhtemelen biraz daha Sriracha…
Malzemeler
1 kg kemiksiz tavuk göğsü
125 ml Flying Goose Orijinal Sriracha
125 ml tavuk suyu
125 ml bal
125 ml pirinç sirkesi
125 ml soya sosu
3 diş kıyılmış sarımsak
1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1/4 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Paylaş: